Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدود ۲ تا ۳ درصد فولاد دنیا در منطقه خاورمیانه تولید می‌شود و ایران سهم ۶۱ درصدی را در این منطقه به خود اختصاص داده است.

 فولاد به عنوان یکی از مولفه های مهم در ایجاد پایه‌های جامعه صنعتی، ماده‌ای است که از مقادیر کربن و دیگر آلیاژها، تشکیل شده و می‌تواند به صورت ترکیب های متعدد با خواص دقیق، به منظور رفع نیازهای مختلف، تولید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تنوع موارد استفاده فولاد در دنیا و گسترده شدن دایره مصرف آن، تولید فولاد، همگام با پیشرفت فناوری، تغییرات بسیاری کرده و تولیدکنندگان درصدد افزایش بهره‌وری و استفاده از انرژی و سوخت‌های ارزان‌تر در چرخه تولید با توجه به محیط جغرافیایی خود هستند.

دو روش عمده برای تولید فولاد وجود دارد که می توان به روش های قوس الکتریکی و کوره بلند اشاره کرد.

در روش « قوس الکتریکی»، سنگ آهن به عنوان ماده اولیه، تبدیل به کنستانتره، سپس به گندله و طی فرایند احیای مستقیم، تبدیل به آهن اسفنجی و در نهایت تولید می‌شود.

یکی دیگر از روش‌های تولید فولاد، روش «کوره بلند» است که ماده اولیه آن کک بوده و شرکت ذوب آهن اصفهان از این روش برای تولید فولاد خام خود استفاده می‌کند.

چین بزرگترین تولیدکننده فولاد

طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ تولید فولاد در جهان ۵۰ درصد افزایش یافت و آسیا با سهم حدود ۷۵ درصدی، بیشترین تولید فولاد خام دنیا را به خود اختصاص داده و کشور چین به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد که بیش از ۵۰ درصد تولید فولاد را انجام می‌دهد، در رتبه اول دنیا قرار گرفته است.

در حال حاضر ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد، چین، هند، ژاپن، روسیه، آمریکا، کره جنوبی، ترکیه، آلمان، برزیل و ایران هستند. همچنین کشورهای چین، هند، آمریکا، کره جنوبی، ژاپن، مکزیک، ایتالیا، آلمان، ترکیه و روسیه نیز جزو ۱۰ کشور نخست مصرف کننده فولاد به شمار می روند.

روسیه با ۱۵ میلیون تن صادرات فولاد خام، کشور برزیل با صادرات ۸ میلیون تن، و ایران با صادرات ۶.۵ میلیون تن، رتبه های اول تا سوم را در بخش صادرات به خود اختصاص داده و آمریکا، ایتالیا، اندونزی و چین هم در صدر جدول بزرگترین وارد کننده های فولاد قرار گرفته اند.

سهم ۶۱ درصدی تولید فولاد در ایران

با توجه به اینکه صنعت فولاد، امروز در بین رقبا و در خاورمیانه از نظر تولید و صادرات حرف اول را می‌زند، حدود ۲ تا ۳ درصد فولاد دنیا در منطقه خاورمیانه تولید می‌شود و ایران در تولید آن، سهم ۶۱ درصدی را به خود اختصاص داده است.

از آنجا که کشورهای منطقه خاورمیانه نفت خیز بوده و دارای گاز طبیعی هستند، عمده تولیدکنندگان و مصرف کنندگان فولاد خاورمیانه را کشورهای ایران، امارات و عربستان تشکیل می‌دهند، به طوری که ایران با تولید ۲۹ میلیون تن در سال ۲۰۲۰، سهم خود را ۷۰ درصد افزایش داده است.

ارزیابی مثبت برای آینده فولاد در جهان

طبق پیش بینی‌های به عمل آمده، طی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، حدود ۵۸.۲ میلیون تن به ظرفیت اسمی تولید فولاد در جهان اضافه و منطقه آسیا و خاورمیانه بالاترین سهم را در این افزایش ظرفیت به خود اختصاص خواهند داد.

به طور کلی آینده بازار جهانی فولاد را می‎‌توان مثبت ارزیابی کرد و تولیدکنندگان فولاد در صورت اتخاذ استراتژی‌های مناسب می‌توانند از ظرفیت‌های موجود در بازارهای داخلی و خارجی و حمایت‌های دولتی استفاده کرده و علاوه‌ بر سودآوری مناسب برای سهامداران، سهم ویژه‌ای در رشد و رونق اقتصادی کشور داشته باشند.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خود اختصاص داده سهم ۶۱ درصدی تولید فولاد میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۸۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۲۶ میلیون دلاری از گمرکات گلستان صادرات انجام شده است

به گزارش خبرنگار مهر، درویشعلی حسن زاده ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: سال گذشته با توجه به شرایطی که در استان و کشور حاکم بود تلاش شد در حوزه اقتصادی با همکاری در بخش خصوصی و سیار حوزه‌های حاکمیتی و اجرایی استان بتوانیم شرایطی را رقم بزنیم که به سمت بهبود رشد اقتصادی استان حرکت کنیم.

وی از صدور ۱۴۶ پروانه واحد صنعتی طی سال گذشته در استان خبر داد و افزود: این آمار نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۲۷ درصدی نشان می‌دهند.

رشد ۱۰ درصدی صدور پروانه واحدهای صنعتی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان گفت: برای بهره برداری این تعداد واحد صنعتی میزان ۳۴ هزار و ۴۴۴ میلیارد ریال هزینه شد که با رشد ۱۰ درصدی مواجه بوده و توانسته برای سه هزار و ۳۵۷ نفر شغل ایجاد کند.

وی در خصوص بحث صدور مجوزها برای آغاز کار فعالیت جدید هم افزود: سال گذشته ۳۸۲ فقره جواز با حجم سرمایه گذاری ۷۳۳ هزار میلیارد ریال و با پیش بینی اشتغال ۹ هزار و ۳۹۴ نفر حجم سرمایه گذاری تأسیس شد که این موضوع نسبت به سال قبله سه برابر رشد داشته است.

رشد ۵۹ درصدی اشتغال با احیای واحدهای راکد در گلستان

وی از احیای ۳۵ واحد راکد با حجم سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال خبر داد و اضافه کرد: احیای این واحدها برای ۵۰۲ نفر شغل ایجاد شد که در این بخش رشد ۵۹ درصدی داشتیم.

حسن زاده با اشاره به اینکه تعهد اشتغال پنج هزار و ۶۰۰ نفر بود، اظهار کرد: طبق آمار اعلام شده هفت هزار نفر در سامانه رصد ثبت نام کردند که رشد ۲۵ درصدی نسبت به هدف تعیین شده داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: میزان صادرات از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان فروردین سال گذشته ۷۲۲ میلیون دلار صادرات داشتیم که نسبت به مدت مشابه رشد بیش از دو برابری را شاهد بودیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان میزان صادرات از گمرکات استان طی سال گذشته را ۳۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار دانست و گفت: ارزش هر تن صادرات ۵۵۸ دلار است.

وی در خصوص حوزه اصناف و بازار هم افزود: سال گذشته ۱۰ هزار و ۹۳۲پ روانه کسب صادر شد.

حسن زاده اظهار کرد: طی سال گذشته ۳۲۶ پرونده تخلفاتی در حوزه قاچاق ثبت شد که نسبت به سال گذشته ۲۵۱ درصد رشد داشته است.

کد خبر 6100343

دیگر خبرها

  • صنعت فرش ۸ برابر صنعت پتروشیمی توان ارزآوری دارد
  • سهم ۰.۳ درصدی ایران از صادرات صنایع غذایی جهان
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • بیش از ۳۲۶ میلیون دلاری از گمرکات گلستان صادرات انجام شده است
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات گمرکات کرمانشاه
  • اهمیت کارگر و اثر کار و تولید در اقتصاد بر کسی پوشیده نیست
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور